A kérdés jogos, hiszen a fejlesztők már jó ideje ígéretik és tologatják a híres játék második felvonásának piacra dobását. Egyszer balancolás, máskor béta teszt, harmadszor nem elegendő stáb más - értsd World of Warcraft - kiegészítők fejlesztése okán. Tény, hogy kell valami a tömeges vaddisznóirtás kedvelőinek, hisz az tömi a tárcát, ám azért nem kéne a stratégiai hentet igénylő közönséget ennyire elhanyagolni. Lényeg a lényeg, álljon itt az a rövid, ám annál tetszetősebb videó, amit az augusztusi BlizzConon mutatott be a stáb. Ha eltekintünk az Alien vs. Predator utánérzéstől, valóban az a minőség, amit a Blizzardtól már megszokhattuk.

Aki pedig az utolsó perc után sem jött rá, mi köze ez egésznek a Battlestar Galacticához, az némi angol tudás, vagy egy nagyon jó szinkrontolmács segítségével a tovább után kaphat választ e hatalmas enigmára.

Bizony, a mutálódott Sarah Kerrigan hangját a néhai Six, azaz Tricia Helfer fogja adni. Bár szegény begyes galambunk nincs egészen képben, azért lelkesedése kárpótolja a tájékozatlanságot. Egyébként a privát véleményem az, hogyha bármikor is megfilmesítenék a játékot – Uwe Bollt messzire elrugdosva, bár úgy hallottam a WoW film kapcsán ezt már bölcsen megtette a Blizzard –, akkor némi felkészüléssel Helfer remekül illene a Queen of Blades szerepébe. Van benne valami kíméletlen domina hajlam, amit Sixként is kihozott néha, itt is helyt állna vele. Lehet, szívesen mondaná neki az ember, hogy „sacrifice me!”

Reménykedem, hogy nem csupán a látványnak ad majd pluszt az új játékban, a történet és humor terén is villogtatnak alkotóink. Hiszen az első rész is ismert már-már klasszikus párbeszédeiről, mint például a következő sorok:

Lt. Sarah Kerrigan: Captain Raynor, I've finished scouting out the area, and... you pig! 
Jim Raynor: What!? I haven't even said anything to you yet. 
Lt. Sarah Kerrigan: Yeah, but you were thinking it. 
Jim Raynor: Oh, yeah! You're a telepath.
 

De nem feledkezhetünk el a számomra máig toplistás átvezető videóról sem, ahol a két lúzer közkatonának lehet része egy soha meg nem ismétlődő élményt nyújtó harmadik tipusú találkozásban. Utolsó mondata mindig beugrik a kilátástalan helyzetek kapcsán.

A minifilmdömping után mit mondhatnék még? Várhatjuk, hogy a Starcraft II 2010-ben végre ténylegesen a torr... polcokra kerül.