A fenti, Adam Baldwintól vett idézettel karcsú lenne lefesteni az egész játékot, ám tény, hogy egyik domináns oldala a Mass Effect 2-nek. Persze nyilvánvaló, hogy senki sem akar randizgatós űrSimset játszani - aki mégis annak pedig a „get a real life” idézetet ajánlanám. A mindenhonnan remek kritikákat kapott alkotás igazán üdítő színfolt a játékpiacon. Nem véletlen jellemezték az amerikai Time magazinnál úgy, hogy „a videójátékok Avatarja – attól eltekintve, hogy jobban megírt”. A Mass Effect története és univerzuma kétségtelenül jobb a kilenc Oscarra jelölt CGI orgiánál. Nem olyan szép, nem 3D, és mégis tartalmaz valami pluszt, amit mostanában kevés sci-fi világ tud felmutatni. Azonban ezt el is várhattuk egy olyan prominens cégtől, mint a BioWare. A látvány pedig, azt gondolom, önmagáért beszél:

A folytatásban néhány további videót található, ami bemutatja az NPC mögött álló, talán több helyről is ismert szinkronszínészeket, betekintést ad játék humorába, és némi összefoglalót nyújt a háttérben megbúvó célokról, és munkáról.

Hogy a szereplők után képet kapjunk az NPC élet rejtelmeiről is, és érezzük, a világ valóban él a karakter körül, nincs is szebb példa, mint a következő kedves és érzékeny lelkeket megérintő jelenet. Az igazi nerd humort megcsillantó videóban megtudhatjuk az igazságot Sir Isaac Newtonról, némi általános iskolás fizikai és történelemi ismeretekkel összekötve, és mély megvilágosodásban részesíti azokat, akik felelőtlenül lődöznének dolgokat a végtelen űrbe.

Legvégül pedig lássuk a Syfy által kreált dokumentumot, a Sci vs. Fi: Mass Effect 2, amiben iszonyú általánosságokat hallhatunk, de azért egyszer érdemes megnézni annak, akit érdekel a játék, és kíváncsi, mire is törekedtek a készítők az alkotás folyamata alatt.